Biz AXA’yız

Dünya değişiyor.

 

Yeni riskler ortaya çıkıyor ve her birimiz için belirsiz bir gelecek hissi doğuyor.

 

Birbirine bağlı ve öngörülemeyen risklerden oluşan bu yeni dünyada, daha fazla koruma ihtiyacı daha da önemli bir görev haline geliyor.

 

Biz de AXA olarak, dünyanın 51 ülkesinde 145.000’den fazla çalışma arkadaşımız ile sektörümüz için belirleyici bir konumda olduğumuza inanıyoruz.

 

İşimizin merkezine korumayı alıyor, insanlığın gelişmesi adına insanlar için değerli olanı korumayı kendimize amaç ediniyoruz.

“insanlığın gelişmesi adına
insanlar için değerli olanı korumak”

AXA Global

1958 yılında Fransa’da temelleri atılan AXA Grubu’nun hikayesine buradan ulaşabilirsin.

AXA GLOBAL

AXA Global

1958 yılında Fransa’da temelleri atılan AXA Grubu’nun hikayesine buradan ulaşabilirsin.

AXA GLOBAL

AXA Türkiye

Biz Kimiz

0
+ AXAlı
%
0
Kadın Yönetici Oranı
%
0
Erkek Yönetici Oranı
0
Yaş Ortalaması
%
0
Kadın Çalışan Oranı
%
0
Erkek Çalışan Oranı
Bir arada biz olduğumuz yer burası.
Burada ortak hayaller kuruyor, beraber üretiyoruz.
Sihir değil yaptığımız, birlikte başarıyoruz.
Farkına var…

 

Çünkü sıradan işler peşinde değiliz.
Sorgulamak, değer yaratmak ve iz bırakmak
bizim meselemiz. Farkımız var…

 

Birbirimize kattığımız mutluluğu,
heyecanı ve değeri her gördüğümüzde…
İşte ‘Buna Değer’ diyoruz.

 

Buna Değer.
İşimize, birbirimize, yeniliğe, geleceğe…

null

Müşteri Odaklılık

AXA Türkiye, müşterilerinin ihtiyaçlarını anlamaya ve karşılamaya odaklı bir yaklaşım benimser. Müşteri geri bildirimlerine dayanarak ürün ve hizmetlerini sürekli olarak geliştirir ve yeniler.
null

Çeşitlendirilmiş Ürün ve Hizmetler

AXA Türkiye, elementer sigortalar, hayat sigortaları, emeklilik ürünleri, yatırım ürünleri gibi çeşitli alanlarda geniş bir ürün yelpazesi sunar. Bu ürünler; bireylerin ve işletmelerin farklı risklere karşı korunmalarını, mali güvenliklerini sağlamalarını ve geleceklerini planlamalarını amaçlar.
null

Teknoloji Odaklılık

AXA Türkiye, teknolojinin gücünden faydalanarak müşteri deneyimini iyileştirmeyi ve iş süreçlerini optimize etmeyi hedefler. Dijital platformlar ve mobil uygulamalar aracılığıyla müşterilerine kolay erişim ve hızlı hizmet sunar.
null

Risk Yönetimi ve Reasurans

AXA Türkiye, sigorta şirketlerinin risklerini etkin bir şekilde yönetmek için reasürans (geri sigorta) hizmetleri sunar. Bu hizmetler, şirketin finansal dayanıklılığını artırarak müşterilerine daha güvenilir bir hizmet sunmasını sağlar.
null

Kurumsal Sosyal Sorumluluk

AXA Türkiye, yalnızca iş faaliyetlerine değil, topluma ve çevreye duyarlı bir şekilde hareket etmeye ve sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmaya da büyük önem verir. Bu yaklaşım, şirketin “İnsanlığın Gelişmesi Adına, İnsanlık için Değerli Olanı Korumak” amacına uygun olarak; daha iyi bir yarın için riskleri öngörme, yönetme ve sorumluluklarını yerine getirme misyonunu destekler.
BT ve İnovasyon
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Güçlü, Hazır, Dayanıklı

 

BT ve İnovasyon ne yapar?

Bilgi Teknolojileri ve İnovasyon Başkanlığı, modern teknolojilerin entegrasyonu ve yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi amacıyla, şirket içindeki bilgi yönetimini ve dijital dönüşümü yöneten birimdir.

 

Bilgi sistemleri, veri analizi, yazılım geliştirme, siber güvenlik, donanım, yapay zeka ve stratejik inovasyon projeleri gibi alanlarda çalışmalar yürütülmektedir.

 

Organizasyonun verimliliğini, süreçlerin dijitalleşmesi ve otomasyon çözümleriyle artırmayı, rekabet gücünü ise veri analizi ve yapay zekâ uygulamalarıyla güçlendirmeyi amaçlar. Ayrıca, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi ve teknoloji trendlerinin takip edilerek sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler sunulması hedeflenmektedir.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Başta Bilgisayar Mühendisliği olmak üzere tüm mühendislik mezunları çalışabilir.

CEO Ofis, Proje Yönetimi ve Kurumsal Dayanıklılık
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Çevik, Proaktif, Oneaxa

 

CEO Ofis, Proje Yönetimi ve Kurumsal Dayanıklılık ne yapar?

CEO Ofis & Proje Yönetimi Ofisi, güncel uygulamaları, trendleri ve inovatif gelişmeleri yakından izlemek ile birlikte şirket stratejilerini ön planda tutarak proje yönetim yaklaşımlarına dair en iyi pratikleri ve kurum kültürüne uygun çözümleri ilgili partiler ile beraber hayata geçirmekten sorumludur. Program çerçevesindeki kapsamların yol haritasını belirlemek ve hayata geçiş aşamasına kadar süreci izlemek konularında aktif görev alır. Stratejiye eşlik edecek dinamik organizasyon taleplerini değerlendirme, optimize etme ve yönetme görevini merkezi bir noktada üstlenir.

 

Kurumsal Dayanıklılık departmanında; Bilgi Güvenliği, İş Sürekliliği, Kriz Yönetimi, Bilgi Teknolojileri Servis Sürekliliği, Fiziki Güvenlik ve İş Sağlığı & Güvenliği fonksiyonları tek çatı altında koordine edilmektedir.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

CEO Ofis ve Proje Yönetimi departmanında; İşletme ve mühendislik fakültelerinden mezunlar ağırlıkta olup, Endüstri Mühendisliği, Mimarlık, İstatistik ve Matematik gibi farklı disiplinlerden gelen kişiler proje yönetim organizasyonlarında görev alabilir. Bunun temel sebebi, CEO ofis aksiyonları ve proje yönetiminin sadece bir süreç takip etme rolünden çıkıp stratejik bir fonksiyona dönüşmüş olmasıdır. CEO Ofis & PMO Departmanı, şirketin hedeflerine ulaşmasına, yönetişim planlarının aktif takibi ve proje ekiplerinin uyum içinde çalışmasına birinci derecede katkı sağlayan bir kültürü benimser. Bu sebeple farklı disiplin ve tecrübelerden profesyonellerin ekibe katılmasına fırsat tanır.

 

Kurumsal Dayanıklılık departmanında ise Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS), Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, İktisadi İdari Bilimler, İşletme, Sigortacılık ve Risk Yönetimi mezunları çalışabilir.

Çözüm Merkezi
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Dinamik, Yenilikçi, Çözüm odaklı

 

AXA Çözüm Merkezi ne iş yapar?

Çözüm Merkezi, müşterilerimiz ve satış kanallarımız için stratejik bir rol üstlenmektedir. Müşterilerimizin ve satış kanallarımızın deneyimlerini mükemmelleştirmek ve operasyonel süreçleri optimize etmek amacıyla, veriye dayalı öngörüler geliştirir ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eder. Operasyonel süreçlere destek sağlayarak bu deneyimleri memnuniyete dönüştürmeyi hedefler. Süreç sadeleştirme ve teknolojik çözümlerle desteklenen yapılar oluşturarak, hem müşteri hem de satış kanallarının deneyimlerini iyileştirmek için çalışmalar yürütür. Bu çerçevede, Çözüm Merkezi, çalışma modellerini daha verimli hale getirmek için süreçlerin kesintisiz ilerlemesini ve etkinliğini artırmaya yönelik stratejiler geliştirir ve uygulamaya koyar. Sonuç olarak, fark yaratan bir deneyim sunmak ve güvenilir, sürdürülebilir başarıyı sürekli kılmak temel sorumluluklar arasındadır.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

İşletme, Sigortacılık ve Bankacılık gibi alanların yanı sıra, mühendislik gibi farklı disiplin mezunları çalışabilir.

Hasar
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Çalışkan, Empatik, Eğlenceli

 

Hasar ne yapar?

Hasar departmanları, sigorta poliçelerinde teminat altına alınan risklerin gerçekleşmesi durumunda sigortalı ve/veya 3. şahıslar tarafından iletilen hasar taleplerini değerlendirir ve yönetir. Hasar departmanının amacı müşterilerin hasarlarını titizlikle inceleyerek poliçe şartlarına uygun bir şekilde adil ve hızlı bir çözüm sunmaktır. Süreç, hasar talebinin alınmasıyla başlar ve ardından hasarın detaylı bir şekilde incelenmesi, sahada gerekliyse yerinde gözlem yapılması ve ekspertiz raporlarının hazırlanması gibi aşamaları içerir. Hasarın kapsamı ve maliyetinin belirlenmesinin ardından, tazminat ödeme kararı verilir. Ayrıca, hasar departmanı sürecin her aşamasında ayrıntılı kayıtlar tutar ve düzenli raporlar hazırlar. Bu, hem şirketin iç kontrol mekanizmalarının sağlıklı işlemesi hem de müşteri memnuniyetinin artırılması için kritik öneme sahiptir.

 

Şirketimizde yer alan Hasar Başkanlığı bünyesinde Oto Hasar, Oto Dışı Hasar, Bedeni Hasar, Hasar Partner Yönetimi, Hasar Yolculuk Yönetimi, Hasar Kalite Yönetimi ve Hasar Araştırma birimleri bulunur.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Çalışılan departmanlara göre değişmekle birlikte, üniversitelerin Bankacılık ve Sigortacılık, Aktüerya, İstatistik, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İşletme, İktisat, Hukuk, Otomotiv Öğretmenliği mezunları çalışabilir.

Hayat ve Emeklilik
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Güçlü İletişim, Müşteri Odaklı, Güvenilir

 

Hayat ve Emeklilik ne yapar?

Hayat ve Emeklilik Başkanlığı, AXA’nın Türkiye’deki hayat sigortası ve bireysel emeklilik hizmetlerini yöneten birimidir. Sunduğu geniş hayat ürün yelpazesi ve emeklilik planları ile; kişilerin hayatlarını güvence altına almayı amaçlarken finansal güvenliklerini ve yatırım yapmalarını sağlar.

 

Ayrıca, Türkiye’ deki hayat sigortası ve gönüllü emeklilik sektöründeki düzenlemelere uyum sağlayarak, müşterilerine en uygun ve yenilikçi çözümler sunmayı hedefler.

 

Hayat ve Emeklilik Başkanlığı hayat sigortası ve emeklilik ürünlerinin, geliştirilmesi ve yönetimine ilişkin tüm süreçleri yönetirken, aktüerya, sistem geliştirme, teknik ve tazminat yönetimi, gibi çeşitli fonksiyonları barındırır.

Kişilerin sigorta ve bireysel emeklilik ihtiyaçlarını karşılamak için müşteri odaklı hizmetler sunarak, inovatif ürün ve çözümler geliştirir, süreçlerini kolaylaştırmak ve müşteri deneyimini iyileştirmek için çalışmalar yapar.

 

Ayrıca AXA’nın kurumsal stratejisi doğrultusunda sürdürebilirlik ve toplumsal fayda odaklı çalışmaları önemli öncelikleri arasındadır.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

İktisadi ve idari bilimler ve Aktüerya mezunları çalışabilir.

Hukuk, Uyum ve Kurumsal Sorumluluk
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Problem çözme, Önleme, Sürdürülebilirlik

 

Hukuk, Uyum ve Kurumsal Sorumluluk ne yapar?

Hukuk, Uyum ve Kurumsal Sorumluluk Başkanlığı AXA Türkiye’nin tüm hukuki süreçlerinden sorumlu iş ailesidir. Hukuki görüş verme, yasal süreçler, dava ve tüm operasyonunun takibi bu Başkanlığa bağlı departmanlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Buna ek olarak, rücu ve buna ilişkin hem yasal hem de operasyonel tüm süreçler bu çatı altında yönetilmektedir.

 

AXA’nın Grup Standartları ve yasal mevzuata uyumu ile kişisel veri koruma süreçleri de bu Başkanlık bünyesinde takip edilir. Ayrıca AXA Türkiye’nin kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları ve sürdürülebilirlik hedeflerinin takibi ile şirketin iç iletişimini sağlayan ekipler de başkanlıkta yer alan birimler arasındadır.

 

Hukuk Uyum ve Kurumsal Sorumluluk daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Hukuk ve İktisadi ve İdari bilimler mezunları çalışabilir.

İç Denetim
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Güvenilir, Analitik, Destekleyici

 

İç Denetim ne yapar?

AXA İç Denetim, şirketin faaliyetlerini geliştirme ve onlara değer katma amaçlı bağımsız ve objektif güvence faaliyetleri gerçekleştirerek, İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu’na şirketin varlıklarının, itibarının ve sürekliliğinin korunması için destek olur. Risk ve kontrol yönetimi ile yönetişimin etkililiğini değerlendirmeye ve geliştirmeye yönelik sistemli ve disiplinli bir yaklaşım getirerek, şirketin amaçlarına ulaşmasına yardımcı olur. Bunları; yönetişim, risk ve kontrol uygulamaları hakkında Yönetim’e tavsiyelerde bulunarak ve önemli riskleri, Yönetim Kurulu’nca belirlenen kabul edilebilir seviyede tutulmak üzere yönetip, kontrol edip ve raporlayarak sağlar.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

İşletme, İktisat, Mühendislik, İstatistik, Finans, Ekonomi, Matematik, Bankacılık ve Sigortacılık, Aktüerya mezunları çalışabilir.

İş Geliştirme, Yeşil Yatırımlar ve KKTC
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Öğrenmeye istekli, Sorumluluk duygusu yüksek, Problem çözen

 

KKTC, İş Geliştirme ve Yeşil Yatırımlar ne yapar?

Bu bölüm  KKTC  Ülke Müdürlüğü, İş Geliştirme ve Yeşil Yatırımları kapsamaktadır.

AXA Türkiye Kuzey Kıbrıs Ülke Müdürlüğü satış takibi &kampanya yönetimi & operasyonel iyileştirmeler ve bunların stratejik planlanmasından sorumludur.

Yeşil Yatırımlar biriminde kurumsal ve bireysel branşlarda yeşil iş kapsamına giren mal varlıklarının sigortalanmasıyla yeşil primin genel portföy içindeki payını arttırmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

 

Uluslararası İş Geliştirme biriminde ise; AXA Grup ile birlikte Uluslararası Sağlık Turizmi konusunda yeni modeller hakkında çalışmalar sürdürülür. Afrika başta olmak üzere özellikle inşaat alanında önemli bir oyuncu olan Türk yatırımcıların ve firmaların ilgili ülkedeki AXA şirketiyle iş birliği yapılarak sigortalarının kazanılmasından sorumludur.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?
Sigortacılık ve Bankacılık, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Endüstri Mühendisliği, Sosyoloji mezunları çalışabilir.

İnsan Kaynakları
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Çevik, Esnek, Hızlı

Çünkü #farkyaratmayıseveriz #takımçalışmasındanbesleniriz.

 

İnsan Kaynakları ne yapar?

Bir kurumun insana dair tüm süreçleri İnsan Kaynakları tarafından yönetilir. Kişinin kurumu işveren kimliğiyle keşfetmesinden başlayarak İK ekipleri, yetenek kazanımı, işe alım, yetenek değerlendirme, yeteneği geliştirme ve toplam kazanç paketi yönetimi gibi çalışan deneyiminin her adımını mükemmelleştirmek adına gerekli olan tüm sistem, süreç ve uygulamaları geliştirmekten sorumludur.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

5 yıl önce bu soruya cevap verirken: Sosyal Bilimler ağırlıkta diyebilirdik. Şimdi endüstri mühendisleri, mimarlar, istatistikçiler, matematik mühendisleri gibi farklı uzmanlıklardan arkadaşlarımız da aramıza katılıyor. Bunun temel sebebi, İnsan Kaynakları’nın personel yönetiminden stratejik bir fonksiyona dönüşmüş olmasıdır. Bir şirketin hedeflerine ulaşması ve istediği sonuçları elde etmesi için en önemli kaynak “insan”dır. Bu nedenle İK Departmanları verileri kullanarak içgörü yaratan, trendleri yakından takip eden ve şirketin başarılı olmasını sağlayacak insan kaynağının deneyimini mükemmelleştirerek kendilerini gerçekleştirebilecekleri bir çalışma kültürü yaratmak adına çalışır.. Çünkü en temelde, deneyim tasarlıyoruz.

Kurumsal İletişim, Sağlık ve Satış
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Dinamik, Çözüm Odaklı, Profesyonel

 

Kurumsal İletişim, Sağlık ve Satış ne yapar?

AXA Türkiye Satış & Kurumsal İletişim ve Sağlık Başkanlığı “İnsanlığın gelişmesi adına insanlar için değerli olanı korumak” marka amacı doğrultusunda hizmet veren üç ana çatı departmandan oluşmaktadır.

 

  • KURUMSAL İLETİŞİM & MARKA YÖNETİMİ ORGANİZASYONU
    • Etkinlik Yönetimi
    • Marka & Dijital İletişim ve Uygulamalar

 

  • SAĞLIK ORGANİZASYONU
    • Sağlık Anlaşmalı Kurumlar
    • Sağlık Hasar
    • Sağlık Ürün Fabrikası
    • Sağlık Gelişim

 

  • SATIŞ ORGANİZASYONU
    • Bölge Satış (9 Bölge Müdürlüğü ve 4 Temsilcilik)
    • Acente Kanalı ve Sağlık Satış ve Koordinasyon
    • Banka Satış Kanalı
    • İnovatif İş Birlikleri, Otomotiv ve Dijital Satış Kanalları

 

 

KURUMSAL İLETİŞİM & MARKA YÖNETİMİ ORGANİZASYONU

Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi, Etkinlik Yönetimi ve Marka & Dijital İletişim ve Uygulamaları olmak üzere iki başlık altında faaliyet göstermektedir.

 

Etkinlik Yönetimi her geçen yıl büyüyen dağıtım kanallarımıza yönelik gerçekleştirilen kampanya, kulüp ve diğer tüm ilgili etkinliklerin aktif şekilde yönetiminden ve 2018 yılından beri iş birliğimizi sürdürdüğümüz Türkiye Voleybol Federasyonu ile sponsorluk çalışmalarımızdan sorumludur.

 

Marka & Dijital İletişim ve Uygulamalarda ise tüm iletişim kanallarımızla uygulamalarımızın marka stratejimiz doğrultusunda yönetilip geliştirmesinden, Ürün Fabrikaları, İnsan Kaynakları, Kurumsal Sorumluluk, Sürdürülebilirlik ve İç İletişim iş ailelerinin stratejik ortağı olarak iletişim faaliyetlerinin yönetilmesinden sorumludur.

 

SAĞLIK ORGANİZASYONU

Sağlık sigortası ürünlerinin oluşturulması, geliştirilmesi ve yeni ihtiyaçların saptanmasından sorumludur. Ürünlerin ilk yazılma aşamasında risk seçimini ve fiyatlandırmasını koordine eder, doğru riske doğru prim alınmasını temin ederek sürdürülebilir model oluşturur. Müşteriye ihtiyaç anında en hızlı hizmeti sunmak için güçlü ve geniş bir anlaşmalı kurum ağı yaratır. Tazminat aşamasında hızlı ve doğru geri dönüşü sağlamak için teknolojiyi ve verimliliği önde tutan bir talep karşılama organizasyonu sağlar. Sağlık organizasyonu altında ürün, proses iyileştirme, tıbbi risk seçimi, network, talep yönetimi ekipleri bulunur.

 

SATIŞ ORGANİZASYONU

AXA Türkiye, elementer sigortalarda AXA Sigorta, bireysel emeklilik ve hayat sigortalarında ise AXA Hayat ve Emeklilik şirketleri bünyesinde çalışmalarını yürütmektedir. Satış faaliyetleri acenteler, captive acenteler, otomotiv acenteleri, brokerlar, inovatif iş birlikleri, dijital satış ve bankalar tarafından gerçekleştirilmektedir. Şirketin satış stratejisi, global grup ana hedeflerine paralel oluşturulmaktadır. Bu strateji ve hedefler doğrultusunda satış kampanyaları planlanır, yürütülür ve takip mekanizmaları ile düzenli olarak raporlanır. Tüm bu süreçleri takip eden ve yöneten ekip ise Satış Organizasyonumuzu oluşturmaktadır.

 

Bölge Satış Ekibimiz, tüm Türkiye’ye AXA ürün ve hizmetlerini sunabilmek adına; 9 bölge müdürlüğü (Akdeniz, Bakırköy, Ege, Güney Anadolu, İstanbul, Kadıköy, Karadeniz, Marmara, Orta Anadolu) ve 4 temsilcilik (Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon) ile tüm satış kanalları için doğru bir iletişim ve iş birliği çerçevesinde çalışmaktadır.

  • Acente Kanalı ve Sağlık Satış ve Koordinasyon
  • Banka Satış Kanalı
  • İnovatif İş Birlikleri, Otomotiv ve Dijital Satış Kanalları

 

Satış, Kurumsal İletişim ve Sağlık daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Satış ekiplerinde; ağırlıklı Sigortacılık ve Aktüerya mezunları olmak üzere, İktisat, İşletme gibi finansal bölümlerden ve mühendislik mezunları çalışabilir.

 

Sağlık bölümlerinde; Hemşirelik, Sağlık yönetimi, Sigortacılık, Biyoloji mezunları çalışabilir.

 

Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi bölümlerinde; İletişim, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Gazetecilik, Pazarlama, Reklamcılık, Marka Yönetimi mezunları çalışabilir.

Mali İşler
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Planlama, Ekip çalışması, Denge

 

Mali İşler ne yapar?

Mali İşler Başkanlığı, şirketin stratejik hedeflerine ulaşması, değer yaratılması, kaynakların verimli kullanılması ve özkaynaklarının korunması için üst yönetime ve diğer iş birimlerine stratejik ortaklık yapar.

 

Bu ortaklık, hem geriye dönük finansal verilerin eksiksiz, doğru ve hızlı paylaşılmasını hem de bu verilerin ileriye dönük iş etkilerinin iş birimleri ile değerlendirilmesi ve gerekli aksiyonların belirlenmesi süreçlerinde aktif rol oynamayı amaçlar.

 

Şirketin varlıklarının ileride karşılaşabileceği riskleri de göz önüne alınarak konumlandırılması, mali düzenlemelere tam uyum sağlanarak ilgili risklerin ortadan kaldırılması, sigortacılık ile ilgili yükümlülüklerin en güncel aktüeryal yöntemlerle doğru seviyede hesaplanması ve yıllık tahminleme ve stratejik plan sürecinin yönetilmesi alanındaki çalışmalar ile şirketin mali gücünün korunması ve arttırılması en önemli iş başlıklarıdır.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

İktisadi ve idari bilimler mezunları çalışabilir.

Risk Yönetimi
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Neşe, Gençlik, Sorumluluk

 

Risk Yönetimi ne yapar?

Risk Yönetimi Departmanı, şirket için piyasa riskleri, operasyonel riskler, finansal riskler ve sigortacılık riskleri gibi olası riskleri tespit ederek bu risklerin tanımlanması, sınıflandırılması, analiz edilmesinden sorumludur. Risklerin gerçekleşme oranlarını ve gerçekleşme durumunda şirket için yaratacağı finansal etkiyi en aza indirgemek üzere çalışmalar yapar.

 

Şirketin rezerv seviyesi, fiyatlandırma politikası, reasürans kapasitesi, sermaye ve varlık yeterliliği tespitleri, finansal projeksiyonlar, yeni ürün geliştirmeleri, stratejik planın oluşturulması gibi finansal konularda üst yönetimin karar süreçlerine destek olur.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Sigortacılık, Risk Yönetimi, Aktüerya, İstatistik, Ekonomi ve Matematik mezunları çalışabilir.

Teknik
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Teknik Mükemmellik, Karlılık, Büyüme

 

Teknik ne yapar?

Teknik Başkanlığı AXA Türkiye’nin kurumsal ve bireysel müşterilerine sunmak üzere sigorta ürünlerinin tasarlandığı birimlerin yer aldığı iş ailesidir. Teknik ekipler ürünleri müşteri beklentileri ve piyasa şartlarına göre tasarlayan, fiyat ve şartlarının belirleyen ve operasyonel olarak en verimli şekilde dağıtım kanallarının kullanımına sunan fonksiyonları kapsar. Üretiminden başlayarak müşteriye ulaşana kadar tüm süreçten sorumludur. Ürünlerin risk değerlendirme (Underwriting) ve fiyatlandırma şartlarını belirler, tasarlar ve onaylandıktan sonra satış ekiplerine satışa sunulmak üzere aktarır.

 

Teknik Başkanlığı bünyesinde yangın ve mühendislik, nakliyat, sorumluluk ve özel riskler, bireysel ürün underwriting ekipleri, reasürans ve AXA Uluslararası hizmetlerin yanı sıra risk mühendisliği ve portföy yönetimi gibi destek fonksiyonlar da yer almaktadır.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Mühendislik fakültesi, Hukuk, Bankacılık ve

Çeşitlilik ve Dahiliyet
AXA’da dahiliyet ve çeşitlilik; çalışma arkadaşlarımıza, müşterilerimize ve çevremizdeki topluluklara saygı kültürümüzle ve değerlerimizle yakından bağlantılıdır. Hep birlikte, herkesin kendini ait hissettiği, dahil olduğu ve gelişebileceği bir ortam yaratmak üzere çalışmaya devam ediyoruz.

UN WEPS

AXA Sigorta, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Kurumu ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi tarafından hazırlanan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (Women’s Empowerment Principles – WEPs) imzalamış bir kurum.

 

Kadınların yaşamın her alanında ve her seviyesinde var olmalarını destekliyor, kurumlar için bir rehber niteliği taşıyan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayarak hali hazırda pek çok girişime odaklanıyoruz.

 

AXA Sigorta WEPS profilini incelemek için tıklayın.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası

AXA Sigorta olarak eşitlikçi istihdam anlayışımız ve çalışmalarımızla bağımsız bir denetimden geçerek İş’te Eşit Kadın sertifikası almaya hak kazandık. Hayatın her alanında olduğu gibi ‘iş’te de eşit kadın diyoruz.

 

İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan kurumları incelemek için tıklayın.

Aile İçi Şiddetle Mücadele Politikası

Aile İçi Şiddetle Mücadele Politikası, aile içi şiddete maruz kalan çalışma arkadaşlarımıza yönelik sunduğumuz bir destek.

 

Bu süreç; AXA Sigorta’nın aile içi şiddet karşısındaki duruşunu, özel izin hükümlerini ve bu kişileri şirket dışı tavsiye ve yardım kaynaklarına yönlendirme sürecini kapsıyor.

 

AXA Sigorta Aile İçi Şiddetle Mücadele Politikası’na ulaşmak için tıklayın.

Sürdürülebilirlik
AXA Grubu genel sürdürülebilirlik stratejisi iki ana hedefi gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

 

  • İklim değişikliğine karşı öncü bir güç olarak faaliyet göstermek
  • Kapsayıcı bir sigortacı olarak AXA’nın sağlık ve koruma alanlarındaki ticari faaliyetlerini genişletmek

 

Bu kapsamda oluşturulan AXA İlerleme Endeksi, sürdürülebilir kalkınmayı yerel stratejilerine daha fazla dahil edebilmeleri için tüm AXA kuruluşlarının takip ettiği orta-uzun vadeli taahhütleri kapsıyor. Bu endeks aynı zamanda Grubun bu taahhütlerle ilgili verileri yıllık olarak raporlamasına, AXA’nın kaydettiği ilerlemeyi takip etmesine ve ölçmesine olanak tanıyan bir izleme aracı.

 

Tüm AXAlıların bu dönüşümün bir lideri olması adına biz de farkındalık odağında pek çok bilgilendirme ve projeye imza atıyor, aynı zamanda Grup genelinde belirlenen stratejileri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

 

AXA’nın Sürdürülebilirlik stratejisi hakkında daha fazla bilgi ve kaynak için tıkla!

Sürdürülebilirlik Stratejimizin Odak Alanları

Toplam CO₂ emisyonlarımızı %20 azaltmak*

2025 yılına kadar karbon nötrlüğünü sağlamak

Genel hesap varlıklarımızın karbon ayak izini 2025'e kadar %20 azaltmak

Yeşil yatırımları 2023 yılına kadar 26 milyar Avroya ulaştırmak

Yeşil sigorta ürünleri primlerini 2023 yılına kadar 1,3 milyar Avroya çıkarmak

* Enerji, seyahat ve dijital odağında
Sosyal Sorumluluk
“İklim Değişikliği ve Çevre, Sağlık ve Spor, Toplumsal Eşitsizliklerin Önlenmesi, Sanat, Acil Durumlarda Yardım” başlıkları altında topluma, çevreye faydaya sağlayacak pek çok alana odaklanıyoruz.

 

Projelerimizi AXAlılar’dan oluşan ve gönüllü grubu olan AXA Hearts in Action / AXA Tüm Kalplerde üyelerimizin katkıları ile planlıyor, her yıl AXA İyilik Haftası’nda bir araya geliyoruz.

 

Tüm AXA şirketleri AXA İyilik Haftasında Bir Araya Geliyor

 

AXA Grubu’nun faaliyet gösterdiği ülkelerde 2010 yılından bu yana eşzamanlı olarak düzenlediği AXA İyilik Haftası (AXA Week for Good) kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor, her yıl belirlenen konu çerçevesinde iyilik için yarışıyoruz.

 

Hafta boyunca zamanlarını ve becerilerini iyilik için hareket etmeye adayan çalışanlar, “İnsanlığın gelişmesi adına insanlar için değerli olanı korumak” marka amacı çerçevesinde farklı projelerle katkı sağlıyoruz.

 

Projelerimiz hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsin.

İş Modelimiz
null

Müşteri Odaklılık

AXA Türkiye, müşterilerinin ihtiyaçlarını anlamaya ve karşılamaya odaklı bir yaklaşım benimser. Müşteri geri bildirimlerine dayanarak ürün ve hizmetlerini sürekli olarak geliştirir ve yeniler.
null

Çeşitlendirilmiş Ürün ve Hizmetler

AXA Türkiye, elementer sigortalar, hayat sigortaları, emeklilik ürünleri, yatırım ürünleri gibi çeşitli alanlarda geniş bir ürün yelpazesi sunar. Bu ürünler; bireylerin ve işletmelerin farklı risklere karşı korunmalarını, mali güvenliklerini sağlamalarını ve geleceklerini planlamalarını amaçlar.
null

Teknoloji Odaklılık

AXA Türkiye, teknolojinin gücünden faydalanarak müşteri deneyimini iyileştirmeyi ve iş süreçlerini optimize etmeyi hedefler. Dijital platformlar ve mobil uygulamalar aracılığıyla müşterilerine kolay erişim ve hızlı hizmet sunar.
null

Risk Yönetimi ve Reasurans

AXA Türkiye, sigorta şirketlerinin risklerini etkin bir şekilde yönetmek için reasürans (geri sigorta) hizmetleri sunar. Bu hizmetler, şirketin finansal dayanıklılığını artırarak müşterilerine daha güvenilir bir hizmet sunmasını sağlar.
null

Kurumsal Sosyal Sorumluluk

AXA Türkiye, yalnızca iş faaliyetlerine değil, topluma ve çevreye duyarlı bir şekilde hareket etmeye ve sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmaya da büyük önem verir. Bu yaklaşım, şirketin “İnsanlığın Gelişmesi Adına, İnsanlık için Değerli Olanı Korumak” amacına uygun olarak; daha iyi bir yarın için riskleri öngörme, yönetme ve sorumluluklarını yerine getirme misyonunu destekler.
Departmanlarımız
BT ve İnovasyon
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Güçlü, Hazır, Dayanıklı

 

BT ve İnovasyon ne yapar?

Bilgi Teknolojileri ve İnovasyon Başkanlığı, modern teknolojilerin entegrasyonu ve yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi amacıyla, şirket içindeki bilgi yönetimini ve dijital dönüşümü yöneten birimdir.

 

Bilgi sistemleri, veri analizi, yazılım geliştirme, siber güvenlik, donanım, yapay zeka ve stratejik inovasyon projeleri gibi alanlarda çalışmalar yürütülmektedir.

 

Organizasyonun verimliliğini, süreçlerin dijitalleşmesi ve otomasyon çözümleriyle artırmayı, rekabet gücünü ise veri analizi ve yapay zekâ uygulamalarıyla güçlendirmeyi amaçlar. Ayrıca, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi ve teknoloji trendlerinin takip edilerek sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler sunulması hedeflenmektedir.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Başta Bilgisayar Mühendisliği olmak üzere tüm mühendislik mezunları çalışabilir.

CEO Ofis, Proje Yönetimi ve Kurumsal Dayanıklılık
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Çevik, Proaktif, Oneaxa

 

CEO Ofis, Proje Yönetimi ve Kurumsal Dayanıklılık ne yapar?

CEO Ofis & Proje Yönetimi Ofisi, güncel uygulamaları, trendleri ve inovatif gelişmeleri yakından izlemek ile birlikte şirket stratejilerini ön planda tutarak proje yönetim yaklaşımlarına dair en iyi pratikleri ve kurum kültürüne uygun çözümleri ilgili partiler ile beraber hayata geçirmekten sorumludur. Program çerçevesindeki kapsamların yol haritasını belirlemek ve hayata geçiş aşamasına kadar süreci izlemek konularında aktif görev alır. Stratejiye eşlik edecek dinamik organizasyon taleplerini değerlendirme, optimize etme ve yönetme görevini merkezi bir noktada üstlenir.

 

Kurumsal Dayanıklılık departmanında; Bilgi Güvenliği, İş Sürekliliği, Kriz Yönetimi, Bilgi Teknolojileri Servis Sürekliliği, Fiziki Güvenlik ve İş Sağlığı & Güvenliği fonksiyonları tek çatı altında koordine edilmektedir.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

CEO Ofis ve Proje Yönetimi departmanında; İşletme ve mühendislik fakültelerinden mezunlar ağırlıkta olup, Endüstri Mühendisliği, Mimarlık, İstatistik ve Matematik gibi farklı disiplinlerden gelen kişiler proje yönetim organizasyonlarında görev alabilir. Bunun temel sebebi, CEO ofis aksiyonları ve proje yönetiminin sadece bir süreç takip etme rolünden çıkıp stratejik bir fonksiyona dönüşmüş olmasıdır. CEO Ofis & PMO Departmanı, şirketin hedeflerine ulaşmasına, yönetişim planlarının aktif takibi ve proje ekiplerinin uyum içinde çalışmasına birinci derecede katkı sağlayan bir kültürü benimser. Bu sebeple farklı disiplin ve tecrübelerden profesyonellerin ekibe katılmasına fırsat tanır.

 

Kurumsal Dayanıklılık departmanında ise Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS), Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, İktisadi İdari Bilimler, İşletme, Sigortacılık ve Risk Yönetimi mezunları çalışabilir.

Çözüm Merkezi
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Dinamik, Yenilikçi, Çözüm odaklı

 

AXA Çözüm Merkezi ne iş yapar?

Çözüm Merkezi, müşterilerimiz ve satış kanallarımız için stratejik bir rol üstlenmektedir. Müşterilerimizin ve satış kanallarımızın deneyimlerini mükemmelleştirmek ve operasyonel süreçleri optimize etmek amacıyla, veriye dayalı öngörüler geliştirir ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eder. Operasyonel süreçlere destek sağlayarak bu deneyimleri memnuniyete dönüştürmeyi hedefler. Süreç sadeleştirme ve teknolojik çözümlerle desteklenen yapılar oluşturarak, hem müşteri hem de satış kanallarının deneyimlerini iyileştirmek için çalışmalar yürütür. Bu çerçevede, Çözüm Merkezi, çalışma modellerini daha verimli hale getirmek için süreçlerin kesintisiz ilerlemesini ve etkinliğini artırmaya yönelik stratejiler geliştirir ve uygulamaya koyar. Sonuç olarak, fark yaratan bir deneyim sunmak ve güvenilir, sürdürülebilir başarıyı sürekli kılmak temel sorumluluklar arasındadır.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

İşletme, Sigortacılık ve Bankacılık gibi alanların yanı sıra, mühendislik gibi farklı disiplin mezunları çalışabilir.

Hasar
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Çalışkan, Empatik, Eğlenceli

 

Hasar ne yapar?

Hasar departmanları, sigorta poliçelerinde teminat altına alınan risklerin gerçekleşmesi durumunda sigortalı ve/veya 3. şahıslar tarafından iletilen hasar taleplerini değerlendirir ve yönetir. Hasar departmanının amacı müşterilerin hasarlarını titizlikle inceleyerek poliçe şartlarına uygun bir şekilde adil ve hızlı bir çözüm sunmaktır. Süreç, hasar talebinin alınmasıyla başlar ve ardından hasarın detaylı bir şekilde incelenmesi, sahada gerekliyse yerinde gözlem yapılması ve ekspertiz raporlarının hazırlanması gibi aşamaları içerir. Hasarın kapsamı ve maliyetinin belirlenmesinin ardından, tazminat ödeme kararı verilir. Ayrıca, hasar departmanı sürecin her aşamasında ayrıntılı kayıtlar tutar ve düzenli raporlar hazırlar. Bu, hem şirketin iç kontrol mekanizmalarının sağlıklı işlemesi hem de müşteri memnuniyetinin artırılması için kritik öneme sahiptir.

 

Şirketimizde yer alan Hasar Başkanlığı bünyesinde Oto Hasar, Oto Dışı Hasar, Bedeni Hasar, Hasar Partner Yönetimi, Hasar Yolculuk Yönetimi, Hasar Kalite Yönetimi ve Hasar Araştırma birimleri bulunur.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Çalışılan departmanlara göre değişmekle birlikte, üniversitelerin Bankacılık ve Sigortacılık, Aktüerya, İstatistik, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İşletme, İktisat, Hukuk, Otomotiv Öğretmenliği mezunları çalışabilir.

Hayat ve Emeklilik
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Güçlü İletişim, Müşteri Odaklı, Güvenilir

 

Hayat ve Emeklilik ne yapar?

Hayat ve Emeklilik Başkanlığı, AXA’nın Türkiye’deki hayat sigortası ve bireysel emeklilik hizmetlerini yöneten birimidir. Sunduğu geniş hayat ürün yelpazesi ve emeklilik planları ile; kişilerin hayatlarını güvence altına almayı amaçlarken finansal güvenliklerini ve yatırım yapmalarını sağlar.

 

Ayrıca, Türkiye’ deki hayat sigortası ve gönüllü emeklilik sektöründeki düzenlemelere uyum sağlayarak, müşterilerine en uygun ve yenilikçi çözümler sunmayı hedefler.

 

Hayat ve Emeklilik Başkanlığı hayat sigortası ve emeklilik ürünlerinin, geliştirilmesi ve yönetimine ilişkin tüm süreçleri yönetirken, aktüerya, sistem geliştirme, teknik ve tazminat yönetimi, gibi çeşitli fonksiyonları barındırır.

Kişilerin sigorta ve bireysel emeklilik ihtiyaçlarını karşılamak için müşteri odaklı hizmetler sunarak, inovatif ürün ve çözümler geliştirir, süreçlerini kolaylaştırmak ve müşteri deneyimini iyileştirmek için çalışmalar yapar.

 

Ayrıca AXA’nın kurumsal stratejisi doğrultusunda sürdürebilirlik ve toplumsal fayda odaklı çalışmaları önemli öncelikleri arasındadır.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

İktisadi ve idari bilimler ve Aktüerya mezunları çalışabilir.

Hukuk, Uyum ve Kurumsal Sorumluluk
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Problem çözme, Önleme, Sürdürülebilirlik

 

Hukuk, Uyum ve Kurumsal Sorumluluk ne yapar?

Hukuk, Uyum ve Kurumsal Sorumluluk Başkanlığı AXA Türkiye’nin tüm hukuki süreçlerinden sorumlu iş ailesidir. Hukuki görüş verme, yasal süreçler, dava ve tüm operasyonunun takibi bu Başkanlığa bağlı departmanlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Buna ek olarak, rücu ve buna ilişkin hem yasal hem de operasyonel tüm süreçler bu çatı altında yönetilmektedir.

 

AXA’nın Grup Standartları ve yasal mevzuata uyumu ile kişisel veri koruma süreçleri de bu Başkanlık bünyesinde takip edilir. Ayrıca AXA Türkiye’nin kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları ve sürdürülebilirlik hedeflerinin takibi ile şirketin iç iletişimini sağlayan ekipler de başkanlıkta yer alan birimler arasındadır.

 

Hukuk Uyum ve Kurumsal Sorumluluk daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Hukuk ve İktisadi ve İdari bilimler mezunları çalışabilir.

İç Denetim
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Güvenilir, Analitik, Destekleyici

 

İç Denetim ne yapar?

AXA İç Denetim, şirketin faaliyetlerini geliştirme ve onlara değer katma amaçlı bağımsız ve objektif güvence faaliyetleri gerçekleştirerek, İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu’na şirketin varlıklarının, itibarının ve sürekliliğinin korunması için destek olur. Risk ve kontrol yönetimi ile yönetişimin etkililiğini değerlendirmeye ve geliştirmeye yönelik sistemli ve disiplinli bir yaklaşım getirerek, şirketin amaçlarına ulaşmasına yardımcı olur. Bunları; yönetişim, risk ve kontrol uygulamaları hakkında Yönetim’e tavsiyelerde bulunarak ve önemli riskleri, Yönetim Kurulu’nca belirlenen kabul edilebilir seviyede tutulmak üzere yönetip, kontrol edip ve raporlayarak sağlar.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

İşletme, İktisat, Mühendislik, İstatistik, Finans, Ekonomi, Matematik, Bankacılık ve Sigortacılık, Aktüerya mezunları çalışabilir.

İş Geliştirme, Yeşil Yatırımlar ve KKTC
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Öğrenmeye istekli, Sorumluluk duygusu yüksek, Problem çözen

 

KKTC, İş Geliştirme ve Yeşil Yatırımlar ne yapar?

Bu bölüm  KKTC  Ülke Müdürlüğü, İş Geliştirme ve Yeşil Yatırımları kapsamaktadır.

AXA Türkiye Kuzey Kıbrıs Ülke Müdürlüğü satış takibi &kampanya yönetimi & operasyonel iyileştirmeler ve bunların stratejik planlanmasından sorumludur.

Yeşil Yatırımlar biriminde kurumsal ve bireysel branşlarda yeşil iş kapsamına giren mal varlıklarının sigortalanmasıyla yeşil primin genel portföy içindeki payını arttırmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

 

Uluslararası İş Geliştirme biriminde ise; AXA Grup ile birlikte Uluslararası Sağlık Turizmi konusunda yeni modeller hakkında çalışmalar sürdürülür. Afrika başta olmak üzere özellikle inşaat alanında önemli bir oyuncu olan Türk yatırımcıların ve firmaların ilgili ülkedeki AXA şirketiyle iş birliği yapılarak sigortalarının kazanılmasından sorumludur.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?
Sigortacılık ve Bankacılık, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Endüstri Mühendisliği, Sosyoloji mezunları çalışabilir.

İnsan Kaynakları
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Çevik, Esnek, Hızlı

Çünkü #farkyaratmayıseveriz #takımçalışmasındanbesleniriz.

 

İnsan Kaynakları ne yapar?

Bir kurumun insana dair tüm süreçleri İnsan Kaynakları tarafından yönetilir. Kişinin kurumu işveren kimliğiyle keşfetmesinden başlayarak İK ekipleri, yetenek kazanımı, işe alım, yetenek değerlendirme, yeteneği geliştirme ve toplam kazanç paketi yönetimi gibi çalışan deneyiminin her adımını mükemmelleştirmek adına gerekli olan tüm sistem, süreç ve uygulamaları geliştirmekten sorumludur.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

5 yıl önce bu soruya cevap verirken: Sosyal Bilimler ağırlıkta diyebilirdik. Şimdi endüstri mühendisleri, mimarlar, istatistikçiler, matematik mühendisleri gibi farklı uzmanlıklardan arkadaşlarımız da aramıza katılıyor. Bunun temel sebebi, İnsan Kaynakları’nın personel yönetiminden stratejik bir fonksiyona dönüşmüş olmasıdır. Bir şirketin hedeflerine ulaşması ve istediği sonuçları elde etmesi için en önemli kaynak “insan”dır. Bu nedenle İK Departmanları verileri kullanarak içgörü yaratan, trendleri yakından takip eden ve şirketin başarılı olmasını sağlayacak insan kaynağının deneyimini mükemmelleştirerek kendilerini gerçekleştirebilecekleri bir çalışma kültürü yaratmak adına çalışır.. Çünkü en temelde, deneyim tasarlıyoruz.

Kurumsal İletişim, Sağlık ve Satış
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Dinamik, Çözüm Odaklı, Profesyonel

 

Kurumsal İletişim, Sağlık ve Satış ne yapar?

AXA Türkiye Satış & Kurumsal İletişim ve Sağlık Başkanlığı “İnsanlığın gelişmesi adına insanlar için değerli olanı korumak” marka amacı doğrultusunda hizmet veren üç ana çatı departmandan oluşmaktadır.

 

  • KURUMSAL İLETİŞİM & MARKA YÖNETİMİ ORGANİZASYONU
    • Etkinlik Yönetimi
    • Marka & Dijital İletişim ve Uygulamalar

 

  • SAĞLIK ORGANİZASYONU
    • Sağlık Anlaşmalı Kurumlar
    • Sağlık Hasar
    • Sağlık Ürün Fabrikası
    • Sağlık Gelişim

 

  • SATIŞ ORGANİZASYONU
    • Bölge Satış (9 Bölge Müdürlüğü ve 4 Temsilcilik)
    • Acente Kanalı ve Sağlık Satış ve Koordinasyon
    • Banka Satış Kanalı
    • İnovatif İş Birlikleri, Otomotiv ve Dijital Satış Kanalları

 

 

KURUMSAL İLETİŞİM & MARKA YÖNETİMİ ORGANİZASYONU

Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi, Etkinlik Yönetimi ve Marka & Dijital İletişim ve Uygulamaları olmak üzere iki başlık altında faaliyet göstermektedir.

 

Etkinlik Yönetimi her geçen yıl büyüyen dağıtım kanallarımıza yönelik gerçekleştirilen kampanya, kulüp ve diğer tüm ilgili etkinliklerin aktif şekilde yönetiminden ve 2018 yılından beri iş birliğimizi sürdürdüğümüz Türkiye Voleybol Federasyonu ile sponsorluk çalışmalarımızdan sorumludur.

 

Marka & Dijital İletişim ve Uygulamalarda ise tüm iletişim kanallarımızla uygulamalarımızın marka stratejimiz doğrultusunda yönetilip geliştirmesinden, Ürün Fabrikaları, İnsan Kaynakları, Kurumsal Sorumluluk, Sürdürülebilirlik ve İç İletişim iş ailelerinin stratejik ortağı olarak iletişim faaliyetlerinin yönetilmesinden sorumludur.

 

SAĞLIK ORGANİZASYONU

Sağlık sigortası ürünlerinin oluşturulması, geliştirilmesi ve yeni ihtiyaçların saptanmasından sorumludur. Ürünlerin ilk yazılma aşamasında risk seçimini ve fiyatlandırmasını koordine eder, doğru riske doğru prim alınmasını temin ederek sürdürülebilir model oluşturur. Müşteriye ihtiyaç anında en hızlı hizmeti sunmak için güçlü ve geniş bir anlaşmalı kurum ağı yaratır. Tazminat aşamasında hızlı ve doğru geri dönüşü sağlamak için teknolojiyi ve verimliliği önde tutan bir talep karşılama organizasyonu sağlar. Sağlık organizasyonu altında ürün, proses iyileştirme, tıbbi risk seçimi, network, talep yönetimi ekipleri bulunur.

 

SATIŞ ORGANİZASYONU

AXA Türkiye, elementer sigortalarda AXA Sigorta, bireysel emeklilik ve hayat sigortalarında ise AXA Hayat ve Emeklilik şirketleri bünyesinde çalışmalarını yürütmektedir. Satış faaliyetleri acenteler, captive acenteler, otomotiv acenteleri, brokerlar, inovatif iş birlikleri, dijital satış ve bankalar tarafından gerçekleştirilmektedir. Şirketin satış stratejisi, global grup ana hedeflerine paralel oluşturulmaktadır. Bu strateji ve hedefler doğrultusunda satış kampanyaları planlanır, yürütülür ve takip mekanizmaları ile düzenli olarak raporlanır. Tüm bu süreçleri takip eden ve yöneten ekip ise Satış Organizasyonumuzu oluşturmaktadır.

 

Bölge Satış Ekibimiz, tüm Türkiye’ye AXA ürün ve hizmetlerini sunabilmek adına; 9 bölge müdürlüğü (Akdeniz, Bakırköy, Ege, Güney Anadolu, İstanbul, Kadıköy, Karadeniz, Marmara, Orta Anadolu) ve 4 temsilcilik (Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon) ile tüm satış kanalları için doğru bir iletişim ve iş birliği çerçevesinde çalışmaktadır.

  • Acente Kanalı ve Sağlık Satış ve Koordinasyon
  • Banka Satış Kanalı
  • İnovatif İş Birlikleri, Otomotiv ve Dijital Satış Kanalları

 

Satış, Kurumsal İletişim ve Sağlık daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Satış ekiplerinde; ağırlıklı Sigortacılık ve Aktüerya mezunları olmak üzere, İktisat, İşletme gibi finansal bölümlerden ve mühendislik mezunları çalışabilir.

 

Sağlık bölümlerinde; Hemşirelik, Sağlık yönetimi, Sigortacılık, Biyoloji mezunları çalışabilir.

 

Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi bölümlerinde; İletişim, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Gazetecilik, Pazarlama, Reklamcılık, Marka Yönetimi mezunları çalışabilir.

Mali İşler
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Planlama, Ekip çalışması, Denge

 

Mali İşler ne yapar?

Mali İşler Başkanlığı, şirketin stratejik hedeflerine ulaşması, değer yaratılması, kaynakların verimli kullanılması ve özkaynaklarının korunması için üst yönetime ve diğer iş birimlerine stratejik ortaklık yapar.

 

Bu ortaklık, hem geriye dönük finansal verilerin eksiksiz, doğru ve hızlı paylaşılmasını hem de bu verilerin ileriye dönük iş etkilerinin iş birimleri ile değerlendirilmesi ve gerekli aksiyonların belirlenmesi süreçlerinde aktif rol oynamayı amaçlar.

 

Şirketin varlıklarının ileride karşılaşabileceği riskleri de göz önüne alınarak konumlandırılması, mali düzenlemelere tam uyum sağlanarak ilgili risklerin ortadan kaldırılması, sigortacılık ile ilgili yükümlülüklerin en güncel aktüeryal yöntemlerle doğru seviyede hesaplanması ve yıllık tahminleme ve stratejik plan sürecinin yönetilmesi alanındaki çalışmalar ile şirketin mali gücünün korunması ve arttırılması en önemli iş başlıklarıdır.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

İktisadi ve idari bilimler mezunları çalışabilir.

Risk Yönetimi
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Neşe, Gençlik, Sorumluluk

 

Risk Yönetimi ne yapar?

Risk Yönetimi Departmanı, şirket için piyasa riskleri, operasyonel riskler, finansal riskler ve sigortacılık riskleri gibi olası riskleri tespit ederek bu risklerin tanımlanması, sınıflandırılması, analiz edilmesinden sorumludur. Risklerin gerçekleşme oranlarını ve gerçekleşme durumunda şirket için yaratacağı finansal etkiyi en aza indirgemek üzere çalışmalar yapar.

 

Şirketin rezerv seviyesi, fiyatlandırma politikası, reasürans kapasitesi, sermaye ve varlık yeterliliği tespitleri, finansal projeksiyonlar, yeni ürün geliştirmeleri, stratejik planın oluşturulması gibi finansal konularda üst yönetimin karar süreçlerine destek olur.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Sigortacılık, Risk Yönetimi, Aktüerya, İstatistik, Ekonomi ve Matematik mezunları çalışabilir.

Teknik
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Teknik Mükemmellik, Karlılık, Büyüme

 

Teknik ne yapar?

Teknik Başkanlığı AXA Türkiye’nin kurumsal ve bireysel müşterilerine sunmak üzere sigorta ürünlerinin tasarlandığı birimlerin yer aldığı iş ailesidir. Teknik ekipler ürünleri müşteri beklentileri ve piyasa şartlarına göre tasarlayan, fiyat ve şartlarının belirleyen ve operasyonel olarak en verimli şekilde dağıtım kanallarının kullanımına sunan fonksiyonları kapsar. Üretiminden başlayarak müşteriye ulaşana kadar tüm süreçten sorumludur. Ürünlerin risk değerlendirme (Underwriting) ve fiyatlandırma şartlarını belirler, tasarlar ve onaylandıktan sonra satış ekiplerine satışa sunulmak üzere aktarır.

 

Teknik Başkanlığı bünyesinde yangın ve mühendislik, nakliyat, sorumluluk ve özel riskler, bireysel ürün underwriting ekipleri, reasürans ve AXA Uluslararası hizmetlerin yanı sıra risk mühendisliği ve portföy yönetimi gibi destek fonksiyonlar da yer almaktadır.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Mühendislik fakültesi, Hukuk, Bankacılık ve

Toplumsal Fayda
Çeşitlilik ve Dahiliyet
AXA’da dahiliyet ve çeşitlilik; çalışma arkadaşlarımıza, müşterilerimize ve çevremizdeki topluluklara saygı kültürümüzle ve değerlerimizle yakından bağlantılıdır. Hep birlikte, herkesin kendini ait hissettiği, dahil olduğu ve gelişebileceği bir ortam yaratmak üzere çalışmaya devam ediyoruz.

UN WEPS

AXA Sigorta, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Kurumu ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi tarafından hazırlanan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (Women’s Empowerment Principles – WEPs) imzalamış bir kurum.

 

Kadınların yaşamın her alanında ve her seviyesinde var olmalarını destekliyor, kurumlar için bir rehber niteliği taşıyan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayarak hali hazırda pek çok girişime odaklanıyoruz.

 

AXA Sigorta WEPS profilini incelemek için tıklayın.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası

AXA Sigorta olarak eşitlikçi istihdam anlayışımız ve çalışmalarımızla bağımsız bir denetimden geçerek İş’te Eşit Kadın sertifikası almaya hak kazandık. Hayatın her alanında olduğu gibi ‘iş’te de eşit kadın diyoruz.

 

İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan kurumları incelemek için tıklayın.

Aile İçi Şiddetle Mücadele Politikası

Aile İçi Şiddetle Mücadele Politikası, aile içi şiddete maruz kalan çalışma arkadaşlarımıza yönelik sunduğumuz bir destek.

 

Bu süreç; AXA Sigorta’nın aile içi şiddet karşısındaki duruşunu, özel izin hükümlerini ve bu kişileri şirket dışı tavsiye ve yardım kaynaklarına yönlendirme sürecini kapsıyor.

 

AXA Sigorta Aile İçi Şiddetle Mücadele Politikası’na ulaşmak için tıklayın.

Sürdürülebilirlik
AXA Grubu genel sürdürülebilirlik stratejisi iki ana hedefi gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

 

  • İklim değişikliğine karşı öncü bir güç olarak faaliyet göstermek
  • Kapsayıcı bir sigortacı olarak AXA’nın sağlık ve koruma alanlarındaki ticari faaliyetlerini genişletmek

 

Bu kapsamda oluşturulan AXA İlerleme Endeksi, sürdürülebilir kalkınmayı yerel stratejilerine daha fazla dahil edebilmeleri için tüm AXA kuruluşlarının takip ettiği orta-uzun vadeli taahhütleri kapsıyor. Bu endeks aynı zamanda Grubun bu taahhütlerle ilgili verileri yıllık olarak raporlamasına, AXA’nın kaydettiği ilerlemeyi takip etmesine ve ölçmesine olanak tanıyan bir izleme aracı.

 

Tüm AXAlıların bu dönüşümün bir lideri olması adına biz de farkındalık odağında pek çok bilgilendirme ve projeye imza atıyor, aynı zamanda Grup genelinde belirlenen stratejileri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

 

AXA’nın Sürdürülebilirlik stratejisi hakkında daha fazla bilgi ve kaynak için tıkla!

Sürdürülebilirlik Stratejimizin Odak Alanları

Toplam CO₂ emisyonlarımızı %20 azaltmak*

2025 yılına kadar karbon nötrlüğünü sağlamak

Genel hesap varlıklarımızın karbon ayak izini 2025'e kadar %20 azaltmak

Yeşil yatırımları 2023 yılına kadar 26 milyar Avroya ulaştırmak

Yeşil sigorta ürünleri primlerini 2023 yılına kadar 1,3 milyar Avroya çıkarmak

* Enerji, seyahat ve dijital odağında
Sosyal Sorumluluk
“İklim Değişikliği ve Çevre, Sağlık ve Spor, Toplumsal Eşitsizliklerin Önlenmesi, Sanat, Acil Durumlarda Yardım” başlıkları altında topluma, çevreye faydaya sağlayacak pek çok alana odaklanıyoruz.

 

Projelerimizi AXAlılar’dan oluşan ve gönüllü grubu olan AXA Hearts in Action / AXA Tüm Kalplerde üyelerimizin katkıları ile planlıyor, her yıl AXA İyilik Haftası’nda bir araya geliyoruz.

 

Tüm AXA şirketleri AXA İyilik Haftasında Bir Araya Geliyor

 

AXA Grubu’nun faaliyet gösterdiği ülkelerde 2010 yılından bu yana eşzamanlı olarak düzenlediği AXA İyilik Haftası (AXA Week for Good) kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor, her yıl belirlenen konu çerçevesinde iyilik için yarışıyoruz.

 

Hafta boyunca zamanlarını ve becerilerini iyilik için hareket etmeye adayan çalışanlar, “İnsanlığın gelişmesi adına insanlar için değerli olanı korumak” marka amacı çerçevesinde farklı projelerle katkı sağlıyoruz.

 

Projelerimiz hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsin.

Ödüllerimiz

İş Modelimiz

Müşteri Odaklılık

AXA Türkiye, müşterilerinin ihtiyaçlarını anlamaya ve karşılamaya odaklı bir yaklaşım benimser. Müşteri geri bildirimlerine dayanarak ürün ve hizmetlerini sürekli olarak geliştirir ve yeniler.

Risk Yönetimi ve Reasurans

AXA Türkiye, sigorta şirketlerinin risklerini etkin bir şekilde yönetmek için reasürans (geri sigorta) hizmetleri sunar. Bu hizmetler, şirketin finansal dayanıklılığını artırarak müşterilerine daha güvenilir bir hizmet sunmasını sağlar.

Çeşitlendirilmiş Ürün ve Hizmetler

AXA Türkiye, elementer sigortalar, hayat sigortaları, emeklilik ürünleri, yatırım ürünleri gibi çeşitli alanlarda geniş bir ürün yelpazesi sunar. Bu ürünler; bireylerin ve işletmelerin farklı risklere karşı korunmalarını, mali güvenliklerini sağlamalarını ve geleceklerini planlamalarını amaçlar.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk

AXA Türkiye, yalnızca iş faaliyetlerine değil, topluma ve çevreye duyarlı bir şekilde hareket etmeye ve sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmaya da büyük önem verir. Bu yaklaşım, şirketin “İnsanlığın Gelişmesi Adına, İnsanlık için Değerli Olanı Korumak” amacına uygun olarak; daha iyi bir yarın için riskleri öngörme, yönetme ve sorumluluklarını yerine getirme misyonunu destekler.

Teknoloji Odaklılık

AXA Türkiye, teknolojinin gücünden faydalanarak müşteri deneyimini iyileştirmeyi ve iş süreçlerini optimize etmeyi hedefler. Dijital platformlar ve mobil uygulamalar aracılığıyla müşterilerine kolay erişim ve hızlı hizmet sunar.

Departmanlarımız

BT ve İnovasyon
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Güçlü, Hazır, Dayanıklı

 

BT ve İnovasyon ne yapar?

Bilgi Teknolojileri ve İnovasyon Başkanlığı, modern teknolojilerin entegrasyonu ve yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi amacıyla, şirket içindeki bilgi yönetimini ve dijital dönüşümü yöneten birimdir.

 

Bilgi sistemleri, veri analizi, yazılım geliştirme, siber güvenlik, donanım, yapay zeka ve stratejik inovasyon projeleri gibi alanlarda çalışmalar yürütülmektedir.

 

Organizasyonun verimliliğini, süreçlerin dijitalleşmesi ve otomasyon çözümleriyle artırmayı, rekabet gücünü ise veri analizi ve yapay zekâ uygulamalarıyla güçlendirmeyi amaçlar. Ayrıca, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi ve teknoloji trendlerinin takip edilerek sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler sunulması hedeflenmektedir.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Başta Bilgisayar Mühendisliği olmak üzere tüm mühendislik mezunları çalışabilir.

CEO Ofis, Proje Yönetimi ve Kurumsal Dayanıklılık
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Çevik, Proaktif, Oneaxa

 

CEO Ofis, Proje Yönetimi ve Kurumsal Dayanıklılık ne yapar?

CEO Ofis & Proje Yönetimi Ofisi, güncel uygulamaları, trendleri ve inovatif gelişmeleri yakından izlemek ile birlikte şirket stratejilerini ön planda tutarak proje yönetim yaklaşımlarına dair en iyi pratikleri ve kurum kültürüne uygun çözümleri ilgili partiler ile beraber hayata geçirmekten sorumludur. Program çerçevesindeki kapsamların yol haritasını belirlemek ve hayata geçiş aşamasına kadar süreci izlemek konularında aktif görev alır. Stratejiye eşlik edecek dinamik organizasyon taleplerini değerlendirme, optimize etme ve yönetme görevini merkezi bir noktada üstlenir.

 

Kurumsal Dayanıklılık departmanında; Bilgi Güvenliği, İş Sürekliliği, Kriz Yönetimi, Bilgi Teknolojileri Servis Sürekliliği, Fiziki Güvenlik ve İş Sağlığı & Güvenliği fonksiyonları tek çatı altında koordine edilmektedir.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

CEO Ofis ve Proje Yönetimi departmanında; İşletme ve mühendislik fakültelerinden mezunlar ağırlıkta olup, Endüstri Mühendisliği, Mimarlık, İstatistik ve Matematik gibi farklı disiplinlerden gelen kişiler proje yönetim organizasyonlarında görev alabilir. Bunun temel sebebi, CEO ofis aksiyonları ve proje yönetiminin sadece bir süreç takip etme rolünden çıkıp stratejik bir fonksiyona dönüşmüş olmasıdır. CEO Ofis & PMO Departmanı, şirketin hedeflerine ulaşmasına, yönetişim planlarının aktif takibi ve proje ekiplerinin uyum içinde çalışmasına birinci derecede katkı sağlayan bir kültürü benimser. Bu sebeple farklı disiplin ve tecrübelerden profesyonellerin ekibe katılmasına fırsat tanır.

 

Kurumsal Dayanıklılık departmanında ise Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS), Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, İktisadi İdari Bilimler, İşletme, Sigortacılık ve Risk Yönetimi mezunları çalışabilir.

Çözüm Merkezi
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Dinamik, Yenilikçi, Çözüm odaklı

 

AXA Çözüm Merkezi ne iş yapar?

Çözüm Merkezi, müşterilerimiz ve satış kanallarımız için stratejik bir rol üstlenmektedir. Müşterilerimizin ve satış kanallarımızın deneyimlerini mükemmelleştirmek ve operasyonel süreçleri optimize etmek amacıyla, veriye dayalı öngörüler geliştirir ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eder. Operasyonel süreçlere destek sağlayarak bu deneyimleri memnuniyete dönüştürmeyi hedefler. Süreç sadeleştirme ve teknolojik çözümlerle desteklenen yapılar oluşturarak, hem müşteri hem de satış kanallarının deneyimlerini iyileştirmek için çalışmalar yürütür. Bu çerçevede, Çözüm Merkezi, çalışma modellerini daha verimli hale getirmek için süreçlerin kesintisiz ilerlemesini ve etkinliğini artırmaya yönelik stratejiler geliştirir ve uygulamaya koyar. Sonuç olarak, fark yaratan bir deneyim sunmak ve güvenilir, sürdürülebilir başarıyı sürekli kılmak temel sorumluluklar arasındadır.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

İşletme, Sigortacılık ve Bankacılık gibi alanların yanı sıra, mühendislik gibi farklı disiplin mezunları çalışabilir.

Hasar
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Çalışkan, Empatik, Eğlenceli

 

Hasar ne yapar?

Hasar departmanları, sigorta poliçelerinde teminat altına alınan risklerin gerçekleşmesi durumunda sigortalı ve/veya 3. şahıslar tarafından iletilen hasar taleplerini değerlendirir ve yönetir. Hasar departmanının amacı müşterilerin hasarlarını titizlikle inceleyerek poliçe şartlarına uygun bir şekilde adil ve hızlı bir çözüm sunmaktır. Süreç, hasar talebinin alınmasıyla başlar ve ardından hasarın detaylı bir şekilde incelenmesi, sahada gerekliyse yerinde gözlem yapılması ve ekspertiz raporlarının hazırlanması gibi aşamaları içerir. Hasarın kapsamı ve maliyetinin belirlenmesinin ardından, tazminat ödeme kararı verilir. Ayrıca, hasar departmanı sürecin her aşamasında ayrıntılı kayıtlar tutar ve düzenli raporlar hazırlar. Bu, hem şirketin iç kontrol mekanizmalarının sağlıklı işlemesi hem de müşteri memnuniyetinin artırılması için kritik öneme sahiptir.

 

Şirketimizde yer alan Hasar Başkanlığı bünyesinde Oto Hasar, Oto Dışı Hasar, Bedeni Hasar, Hasar Partner Yönetimi, Hasar Yolculuk Yönetimi, Hasar Kalite Yönetimi ve Hasar Araştırma birimleri bulunur.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Çalışılan departmanlara göre değişmekle birlikte, üniversitelerin Bankacılık ve Sigortacılık, Aktüerya, İstatistik, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İşletme, İktisat, Hukuk, Otomotiv Öğretmenliği mezunları çalışabilir.

Hayat ve Emeklilik
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Güçlü İletişim, Müşteri Odaklı, Güvenilir

 

Hayat ve Emeklilik ne yapar?

Hayat ve Emeklilik Başkanlığı, AXA’nın Türkiye’deki hayat sigortası ve bireysel emeklilik hizmetlerini yöneten birimidir. Sunduğu geniş hayat ürün yelpazesi ve emeklilik planları ile; kişilerin hayatlarını güvence altına almayı amaçlarken finansal güvenliklerini ve yatırım yapmalarını sağlar.

 

Ayrıca, Türkiye’ deki hayat sigortası ve gönüllü emeklilik sektöründeki düzenlemelere uyum sağlayarak, müşterilerine en uygun ve yenilikçi çözümler sunmayı hedefler.

 

Hayat ve Emeklilik Başkanlığı hayat sigortası ve emeklilik ürünlerinin, geliştirilmesi ve yönetimine ilişkin tüm süreçleri yönetirken, aktüerya, sistem geliştirme, teknik ve tazminat yönetimi, gibi çeşitli fonksiyonları barındırır.

Kişilerin sigorta ve bireysel emeklilik ihtiyaçlarını karşılamak için müşteri odaklı hizmetler sunarak, inovatif ürün ve çözümler geliştirir, süreçlerini kolaylaştırmak ve müşteri deneyimini iyileştirmek için çalışmalar yapar.

 

Ayrıca AXA’nın kurumsal stratejisi doğrultusunda sürdürebilirlik ve toplumsal fayda odaklı çalışmaları önemli öncelikleri arasındadır.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

İktisadi ve idari bilimler ve Aktüerya mezunları çalışabilir.

Hukuk, Uyum ve Kurumsal Sorumluluk
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Problem çözme, Önleme, Sürdürülebilirlik

 

Hukuk, Uyum ve Kurumsal Sorumluluk ne yapar?

Hukuk, Uyum ve Kurumsal Sorumluluk Başkanlığı AXA Türkiye’nin tüm hukuki süreçlerinden sorumlu iş ailesidir. Hukuki görüş verme, yasal süreçler, dava ve tüm operasyonunun takibi bu Başkanlığa bağlı departmanlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Buna ek olarak, rücu ve buna ilişkin hem yasal hem de operasyonel tüm süreçler bu çatı altında yönetilmektedir.

 

AXA’nın Grup Standartları ve yasal mevzuata uyumu ile kişisel veri koruma süreçleri de bu Başkanlık bünyesinde takip edilir. Ayrıca AXA Türkiye’nin kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları ve sürdürülebilirlik hedeflerinin takibi ile şirketin iç iletişimini sağlayan ekipler de başkanlıkta yer alan birimler arasındadır.

 

Hukuk Uyum ve Kurumsal Sorumluluk daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Hukuk ve İktisadi ve İdari bilimler mezunları çalışabilir.

İç Denetim
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Güvenilir, Analitik, Destekleyici

 

İç Denetim ne yapar?

AXA İç Denetim, şirketin faaliyetlerini geliştirme ve onlara değer katma amaçlı bağımsız ve objektif güvence faaliyetleri gerçekleştirerek, İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu’na şirketin varlıklarının, itibarının ve sürekliliğinin korunması için destek olur. Risk ve kontrol yönetimi ile yönetişimin etkililiğini değerlendirmeye ve geliştirmeye yönelik sistemli ve disiplinli bir yaklaşım getirerek, şirketin amaçlarına ulaşmasına yardımcı olur. Bunları; yönetişim, risk ve kontrol uygulamaları hakkında Yönetim’e tavsiyelerde bulunarak ve önemli riskleri, Yönetim Kurulu’nca belirlenen kabul edilebilir seviyede tutulmak üzere yönetip, kontrol edip ve raporlayarak sağlar.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

İşletme, İktisat, Mühendislik, İstatistik, Finans, Ekonomi, Matematik, Bankacılık ve Sigortacılık, Aktüerya mezunları çalışabilir.

İş Geliştirme, Yeşil Yatırımlar ve KKTC
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Öğrenmeye istekli, Sorumluluk duygusu yüksek, Problem çözen

 

KKTC, İş Geliştirme ve Yeşil Yatırımlar ne yapar?

Bu bölüm  KKTC  Ülke Müdürlüğü, İş Geliştirme ve Yeşil Yatırımları kapsamaktadır.

AXA Türkiye Kuzey Kıbrıs Ülke Müdürlüğü satış takibi &kampanya yönetimi & operasyonel iyileştirmeler ve bunların stratejik planlanmasından sorumludur.

Yeşil Yatırımlar biriminde kurumsal ve bireysel branşlarda yeşil iş kapsamına giren mal varlıklarının sigortalanmasıyla yeşil primin genel portföy içindeki payını arttırmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

 

Uluslararası İş Geliştirme biriminde ise; AXA Grup ile birlikte Uluslararası Sağlık Turizmi konusunda yeni modeller hakkında çalışmalar sürdürülür. Afrika başta olmak üzere özellikle inşaat alanında önemli bir oyuncu olan Türk yatırımcıların ve firmaların ilgili ülkedeki AXA şirketiyle iş birliği yapılarak sigortalarının kazanılmasından sorumludur.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?
Sigortacılık ve Bankacılık, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Endüstri Mühendisliği, Sosyoloji mezunları çalışabilir.

İnsan Kaynakları
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Çevik, Esnek, Hızlı

Çünkü #farkyaratmayıseveriz #takımçalışmasındanbesleniriz.

 

İnsan Kaynakları ne yapar?

Bir kurumun insana dair tüm süreçleri İnsan Kaynakları tarafından yönetilir. Kişinin kurumu işveren kimliğiyle keşfetmesinden başlayarak İK ekipleri, yetenek kazanımı, işe alım, yetenek değerlendirme, yeteneği geliştirme ve toplam kazanç paketi yönetimi gibi çalışan deneyiminin her adımını mükemmelleştirmek adına gerekli olan tüm sistem, süreç ve uygulamaları geliştirmekten sorumludur.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

5 yıl önce bu soruya cevap verirken: Sosyal Bilimler ağırlıkta diyebilirdik. Şimdi endüstri mühendisleri, mimarlar, istatistikçiler, matematik mühendisleri gibi farklı uzmanlıklardan arkadaşlarımız da aramıza katılıyor. Bunun temel sebebi, İnsan Kaynakları’nın personel yönetiminden stratejik bir fonksiyona dönüşmüş olmasıdır. Bir şirketin hedeflerine ulaşması ve istediği sonuçları elde etmesi için en önemli kaynak “insan”dır. Bu nedenle İK Departmanları verileri kullanarak içgörü yaratan, trendleri yakından takip eden ve şirketin başarılı olmasını sağlayacak insan kaynağının deneyimini mükemmelleştirerek kendilerini gerçekleştirebilecekleri bir çalışma kültürü yaratmak adına çalışır.. Çünkü en temelde, deneyim tasarlıyoruz.

Kurumsal İletişim, Sağlık ve Satış
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Dinamik, Çözüm Odaklı, Profesyonel

 

Kurumsal İletişim, Sağlık ve Satış ne yapar?

AXA Türkiye Satış & Kurumsal İletişim ve Sağlık Başkanlığı “İnsanlığın gelişmesi adına insanlar için değerli olanı korumak” marka amacı doğrultusunda hizmet veren üç ana çatı departmandan oluşmaktadır.

 

  • KURUMSAL İLETİŞİM & MARKA YÖNETİMİ ORGANİZASYONU
    • Etkinlik Yönetimi
    • Marka & Dijital İletişim ve Uygulamalar

 

  • SAĞLIK ORGANİZASYONU
    • Sağlık Anlaşmalı Kurumlar
    • Sağlık Hasar
    • Sağlık Ürün Fabrikası
    • Sağlık Gelişim

 

  • SATIŞ ORGANİZASYONU
    • Bölge Satış (9 Bölge Müdürlüğü ve 4 Temsilcilik)
    • Acente Kanalı ve Sağlık Satış ve Koordinasyon
    • Banka Satış Kanalı
    • İnovatif İş Birlikleri, Otomotiv ve Dijital Satış Kanalları

 

 

KURUMSAL İLETİŞİM & MARKA YÖNETİMİ ORGANİZASYONU

Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi, Etkinlik Yönetimi ve Marka & Dijital İletişim ve Uygulamaları olmak üzere iki başlık altında faaliyet göstermektedir.

 

Etkinlik Yönetimi her geçen yıl büyüyen dağıtım kanallarımıza yönelik gerçekleştirilen kampanya, kulüp ve diğer tüm ilgili etkinliklerin aktif şekilde yönetiminden ve 2018 yılından beri iş birliğimizi sürdürdüğümüz Türkiye Voleybol Federasyonu ile sponsorluk çalışmalarımızdan sorumludur.

 

Marka & Dijital İletişim ve Uygulamalarda ise tüm iletişim kanallarımızla uygulamalarımızın marka stratejimiz doğrultusunda yönetilip geliştirmesinden, Ürün Fabrikaları, İnsan Kaynakları, Kurumsal Sorumluluk, Sürdürülebilirlik ve İç İletişim iş ailelerinin stratejik ortağı olarak iletişim faaliyetlerinin yönetilmesinden sorumludur.

 

SAĞLIK ORGANİZASYONU

Sağlık sigortası ürünlerinin oluşturulması, geliştirilmesi ve yeni ihtiyaçların saptanmasından sorumludur. Ürünlerin ilk yazılma aşamasında risk seçimini ve fiyatlandırmasını koordine eder, doğru riske doğru prim alınmasını temin ederek sürdürülebilir model oluşturur. Müşteriye ihtiyaç anında en hızlı hizmeti sunmak için güçlü ve geniş bir anlaşmalı kurum ağı yaratır. Tazminat aşamasında hızlı ve doğru geri dönüşü sağlamak için teknolojiyi ve verimliliği önde tutan bir talep karşılama organizasyonu sağlar. Sağlık organizasyonu altında ürün, proses iyileştirme, tıbbi risk seçimi, network, talep yönetimi ekipleri bulunur.

 

SATIŞ ORGANİZASYONU

AXA Türkiye, elementer sigortalarda AXA Sigorta, bireysel emeklilik ve hayat sigortalarında ise AXA Hayat ve Emeklilik şirketleri bünyesinde çalışmalarını yürütmektedir. Satış faaliyetleri acenteler, captive acenteler, otomotiv acenteleri, brokerlar, inovatif iş birlikleri, dijital satış ve bankalar tarafından gerçekleştirilmektedir. Şirketin satış stratejisi, global grup ana hedeflerine paralel oluşturulmaktadır. Bu strateji ve hedefler doğrultusunda satış kampanyaları planlanır, yürütülür ve takip mekanizmaları ile düzenli olarak raporlanır. Tüm bu süreçleri takip eden ve yöneten ekip ise Satış Organizasyonumuzu oluşturmaktadır.

 

Bölge Satış Ekibimiz, tüm Türkiye’ye AXA ürün ve hizmetlerini sunabilmek adına; 9 bölge müdürlüğü (Akdeniz, Bakırköy, Ege, Güney Anadolu, İstanbul, Kadıköy, Karadeniz, Marmara, Orta Anadolu) ve 4 temsilcilik (Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon) ile tüm satış kanalları için doğru bir iletişim ve iş birliği çerçevesinde çalışmaktadır.

  • Acente Kanalı ve Sağlık Satış ve Koordinasyon
  • Banka Satış Kanalı
  • İnovatif İş Birlikleri, Otomotiv ve Dijital Satış Kanalları

 

Satış, Kurumsal İletişim ve Sağlık daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Satış ekiplerinde; ağırlıklı Sigortacılık ve Aktüerya mezunları olmak üzere, İktisat, İşletme gibi finansal bölümlerden ve mühendislik mezunları çalışabilir.

 

Sağlık bölümlerinde; Hemşirelik, Sağlık yönetimi, Sigortacılık, Biyoloji mezunları çalışabilir.

 

Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi bölümlerinde; İletişim, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Gazetecilik, Pazarlama, Reklamcılık, Marka Yönetimi mezunları çalışabilir.

Mali İşler
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Planlama, Ekip çalışması, Denge

 

Mali İşler ne yapar?

Mali İşler Başkanlığı, şirketin stratejik hedeflerine ulaşması, değer yaratılması, kaynakların verimli kullanılması ve özkaynaklarının korunması için üst yönetime ve diğer iş birimlerine stratejik ortaklık yapar.

 

Bu ortaklık, hem geriye dönük finansal verilerin eksiksiz, doğru ve hızlı paylaşılmasını hem de bu verilerin ileriye dönük iş etkilerinin iş birimleri ile değerlendirilmesi ve gerekli aksiyonların belirlenmesi süreçlerinde aktif rol oynamayı amaçlar.

 

Şirketin varlıklarının ileride karşılaşabileceği riskleri de göz önüne alınarak konumlandırılması, mali düzenlemelere tam uyum sağlanarak ilgili risklerin ortadan kaldırılması, sigortacılık ile ilgili yükümlülüklerin en güncel aktüeryal yöntemlerle doğru seviyede hesaplanması ve yıllık tahminleme ve stratejik plan sürecinin yönetilmesi alanındaki çalışmalar ile şirketin mali gücünün korunması ve arttırılması en önemli iş başlıklarıdır.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

İktisadi ve idari bilimler mezunları çalışabilir.

Risk Yönetimi
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Neşe, Gençlik, Sorumluluk

 

Risk Yönetimi ne yapar?

Risk Yönetimi Departmanı, şirket için piyasa riskleri, operasyonel riskler, finansal riskler ve sigortacılık riskleri gibi olası riskleri tespit ederek bu risklerin tanımlanması, sınıflandırılması, analiz edilmesinden sorumludur. Risklerin gerçekleşme oranlarını ve gerçekleşme durumunda şirket için yaratacağı finansal etkiyi en aza indirgemek üzere çalışmalar yapar.

 

Şirketin rezerv seviyesi, fiyatlandırma politikası, reasürans kapasitesi, sermaye ve varlık yeterliliği tespitleri, finansal projeksiyonlar, yeni ürün geliştirmeleri, stratejik planın oluşturulması gibi finansal konularda üst yönetimin karar süreçlerine destek olur.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Sigortacılık, Risk Yönetimi, Aktüerya, İstatistik, Ekonomi ve Matematik mezunları çalışabilir.

Teknik
Departmanı en iyi anlatan 3 kelime:

Teknik Mükemmellik, Karlılık, Büyüme

 

Teknik ne yapar?

Teknik Başkanlığı AXA Türkiye’nin kurumsal ve bireysel müşterilerine sunmak üzere sigorta ürünlerinin tasarlandığı birimlerin yer aldığı iş ailesidir. Teknik ekipler ürünleri müşteri beklentileri ve piyasa şartlarına göre tasarlayan, fiyat ve şartlarının belirleyen ve operasyonel olarak en verimli şekilde dağıtım kanallarının kullanımına sunan fonksiyonları kapsar. Üretiminden başlayarak müşteriye ulaşana kadar tüm süreçten sorumludur. Ürünlerin risk değerlendirme (Underwriting) ve fiyatlandırma şartlarını belirler, tasarlar ve onaylandıktan sonra satış ekiplerine satışa sunulmak üzere aktarır.

 

Teknik Başkanlığı bünyesinde yangın ve mühendislik, nakliyat, sorumluluk ve özel riskler, bireysel ürün underwriting ekipleri, reasürans ve AXA Uluslararası hizmetlerin yanı sıra risk mühendisliği ve portföy yönetimi gibi destek fonksiyonlar da yer almaktadır.

 

Daha çok hangi fakülteden mezunlar çalışır?

Mühendislik fakültesi, Hukuk, Bankacılık ve

Toplumsal Fayda

Çeşitlilik ve Dahiliyet

AXA’da dahiliyet ve çeşitlilik; çalışma arkadaşlarımıza, müşterilerimize ve çevremizdeki topluluklara saygı kültürümüzle ve değerlerimizle yakından bağlantılıdır. Hep birlikte, herkesin kendini ait hissettiği, dahil olduğu ve gelişebileceği bir ortam yaratmak üzere çalışmaya devam ediyoruz.

UN WEPS

AXA Sigorta, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Kurumu ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi tarafından hazırlanan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (Women’s Empowerment Principles – WEPs) imzalamış bir kurum.

 

Kadınların yaşamın her alanında ve her seviyesinde var olmalarını destekliyor, kurumlar için bir rehber niteliği taşıyan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayarak hali hazırda pek çok girişime odaklanıyoruz.

 

AXA Sigorta WEPS profilini incelemek için tıklayın.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası

AXA Sigorta olarak eşitlikçi istihdam anlayışımız ve çalışmalarımızla bağımsız bir denetimden geçerek İş’te Eşit Kadın sertifikası almaya hak kazandık. Hayatın her alanında olduğu gibi ‘iş’te de eşit kadın diyoruz.

 

İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan kurumları incelemek için tıklayın.

Aile İçi Şiddetle Mücadele Politikası

Aile İçi Şiddetle Mücadele Politikası, aile içi şiddete maruz kalan çalışma arkadaşlarımıza yönelik sunduğumuz bir destek.

 

Bu süreç; AXA Sigorta’nın aile içi şiddet karşısındaki duruşunu, özel izin hükümlerini ve bu kişileri şirket dışı tavsiye ve yardım kaynaklarına yönlendirme sürecini kapsıyor.

 

AXA Sigorta Aile İçi Şiddetle Mücadele Politikası’na ulaşmak için tıklayın.

Sürdürülebilirlik
AXA Grubu genel sürdürülebilirlik stratejisi iki ana hedefi gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

 

  • İklim değişikliğine karşı öncü bir güç olarak faaliyet göstermek
  • Kapsayıcı bir sigortacı olarak AXA’nın sağlık ve koruma alanlarındaki ticari faaliyetlerini genişletmek

 

Bu kapsamda oluşturulan AXA İlerleme Endeksi, sürdürülebilir kalkınmayı yerel stratejilerine daha fazla dahil edebilmeleri için tüm AXA kuruluşlarının takip ettiği orta-uzun vadeli taahhütleri kapsıyor. Bu endeks aynı zamanda Grubun bu taahhütlerle ilgili verileri yıllık olarak raporlamasına, AXA’nın kaydettiği ilerlemeyi takip etmesine ve ölçmesine olanak tanıyan bir izleme aracı.

 

Tüm AXAlıların bu dönüşümün bir lideri olması adına biz de farkındalık odağında pek çok bilgilendirme ve projeye imza atıyor, aynı zamanda Grup genelinde belirlenen stratejileri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

 

AXA’nın Sürdürülebilirlik stratejisi hakkında daha fazla bilgi ve kaynak için tıkla!

Sürdürülebilirlik Stratejimizin Odak Alanları

Toplam CO₂ emisyonlarımızı %20 azaltmak*

2025 yılına kadar karbon nötrlüğünü sağlamak

Genel hesap varlıklarımızın karbon ayak izini 2025'e kadar %20 azaltmak

Yeşil yatırımları 2023 yılına kadar 26 milyar Avroya ulaştırmak

Yeşil sigorta ürünleri primlerini 2023 yılına kadar 1,3 milyar Avroya çıkarmak

* Enerji, seyahat ve dijital odağında

Sosyal Sorumluluk
“İklim Değişikliği ve Çevre, Sağlık ve Spor, Toplumsal Eşitsizliklerin Önlenmesi, Sanat, Acil Durumlarda Yardım” başlıkları altında topluma, çevreye faydaya sağlayacak pek çok alana odaklanıyoruz.

 

Projelerimizi AXAlılar’dan oluşan ve gönüllü grubu olan AXA Hearts in Action / AXA Tüm Kalplerde üyelerimizin katkıları ile planlıyor, her yıl AXA İyilik Haftası’nda bir araya geliyoruz.

 

Tüm AXA şirketleri AXA İyilik Haftasında Bir Araya Geliyor

 

AXA Grubu’nun faaliyet gösterdiği ülkelerde 2010 yılından bu yana eşzamanlı olarak düzenlediği AXA İyilik Haftası (AXA Week for Good) kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor, her yıl belirlenen konu çerçevesinde iyilik için yarışıyoruz.

 

Hafta boyunca zamanlarını ve becerilerini iyilik için hareket etmeye adayan çalışanlar, “İnsanlığın gelişmesi adına insanlar için değerli olanı korumak” marka amacı çerçevesinde farklı projelerle katkı sağlıyoruz.

 

Projelerimiz hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsin.

Ödüllerimiz

Farkımızı ortaya koyan çalışmalarımızla, gerek global gerek lokal otoritelerce ödüle layık görülmek bizim için büyük bir gurur.

 

Aldığımız ödüllere dair bilgilere buradan ulaşabilirsin.

Ofislerimiz

Genel Müdürlük
Adres
Kılıç Ali Paşa Mah. Meclis-i Mebusan Cad. No:15
Salıpazarı-Beyoğlu/İstanbul

Bölge Müdürlükleri

Ofislerimiz

Genel Müdürlük
Adres
Kılıç Ali Paşa Mah. Meclis-i Mebusan Cad. No:15
Salıpazarı-Beyoğlu/İstanbul

Bölge Müdürlükleri

AXA Türkiye Kariyer ile ilgili gelişmelerden ilk senin haberin olsun. Hemen abone ol!

Abonelikten çıkmak için lütfen axakariyer@axasigorta.com.tr adresine e-posta gönder.
CAPTCHA Resmi